Dit was het nieuws #10
Er kan een hoop gebeuren in twee weken tijd. Want eindelijk, na vijf maanden, is er een coalitieakkoord in hoofdlijnen, maar nog steeds geen minister-president kandidaat. Dat is toch het onderwerp waar de meeste aandacht naar uitging. Maar er gebeurde meer. Zo hebben we nieuws over het arbeidsmarktpakket, de meevallende omzet en een idee van onze zuiderburen.
Inhoud:
- Het coalitieakkoord, we hebben er lang op moeten wachten
- Hoe gaat het met je omzet?
- Arbeidsmarktpakket
- Arbeidsarts of huisarts?
Het coalitieakkoord, we hebben er lang op moeten wachten
Na ruim vijf maanden onderhandelen is het coalitieakkoord in hoofdlijnen afgelopen week gepresenteerd. Wat betekent dit nu voor ondernemers en zzp’ers? Wat opvalt is dat de coalitiepartijen ernaar streven om meer mensen te laten werken vanuit een vast contract in plaats van een tijdelijk contract. Wat dit betekent voor zzp’ers en interimmers is nog niet helder. Maar er is ook goed nieuws. Vanaf 2025 gaat de winstvrijstelling omhoog. Ondernemen.nl zette de belangrijkste punten voor je op een rij en die delen we graag.
[bron: Ondernemen.nl]
Hoe gaat het met je omzet?
Uit onderzoek dat online bank Knab hield onder zzp’ers blijkt dat bijna 70% van de zzp’ers een hogere omzet draait dan ze vooraf hadden ingeschat. En dit betreft niet alleen de ervaren zzp’er. Ook een groot deel van de starters gaat over hun eigen omzetverwachting heen. Het onderzoek stelde ook de vragen over werkplezier, motivatie en de wens om ooit weer in loondienst te gaan? En over dat laatste wil maar liefst 72% niet eens meer nadenken.
[bron: ZiPconomy]
Arbeidsmarktpakket
Ruim een jaar geleden presenteerde minister Van Gennip een pakket maatregelen die de balans op de arbeidsmarkt zou moeten herstellen. Eén van de maatregelen betreft de verplichte aov. Afgelopen week deelde de minister op LinkedIn de status van deze maatregelen. Ze legt het proces uit en laat zien waar de maatregelen zich nu in dat proces bevinden aan de hand van een overzichtelijk beeld. In hoeverre deze maatregelen ook allemaal uitgevoerd gaan worden moet nog blijken.
[bron: LinkedIn]
Arbeidsarts of huisarts?
Er ligt een aardig taak bij de huisarts als het gaat om het beoordelen of iemand kans maakt op langdurig uitval op het werk. Dat moet anders vinden onze zuiderburen. Zij stellen dat al vroeg een arbeidsarts ingeschakeld moet worden. Deze heeft meer overzicht over onder meer de re-integratiemogelijkheden. Het takenpakket van de huisarts is al zwaar dus dit zou een takenverdeling kunnen zijn die het voor alle betrokkenen aantrekkelijker maakt. Maar vooral voor de zieke een mooie begeleiding kan bieden.
[bron: DeTijd]
Bij SharePeople begeleiden we onze zieke deelnemers naar herstel. We kijken samen hoe en wanneer iemand weer aan de slag kan. We kijken naar duurzaam herstel en laten ook deelnemers aan het woord die het overkwam. Allemaal waren ze blij dat ze het geregeld hadden. En niemand dacht dat ze het nodig zouden hebben. Heb jij je inkomen bij ziek zijn al geregeld? In drie minuten weet je of SharePeople ook bij jou past.