Dit was het nieuws zzp’er #11
Klik al je openstaande webbrowser over de verplichte AOV, pensioenwet en ander ondernemersnieuws maar weg. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet. Zo ben je binnen 5 minuten helemaal op de hoogte. En kun je fijn van het zonnige pinksterweekend genieten.
Het nieuwe Pensioenakkoord zit er echt aan te komen
De Pensioenwet. Er wordt al lang en breed over gesproken. Ondanks dat er veel bezwaren zijn lijkt deze, na volgende week, toch echt een feit te zijn. En dan gaat er vanaf 1 juli al het een en ander veranderen! Gelukkig voor jou hebben we een fijn netwerk van experts. Je hoeft dus niet zelf op onderzoek uit over wat dit precies voor jou gaat betekenen. Sjaak Zonneveld van BrightPensioen neemt je mee in alle veranderingen tijdens dit webinar op 31 mei a.s om 16.00 uur. En zo veel lijkt het allemaal niet te zijn voor jou als zzp’er. Cosmas haakt ook aan om je bij te praten over de verplichte AOV. Dan ben je weer up-to-date – wel zo fijn – en kun je daarna weer lekker verder met ondernemen.
Kun je het webinar niet live bijwonen? Schrijf je toch in. Je ontvangt na afloop automatisch een terugkijklink.
SharePeople discussieert mee over de verplichte AOV
Henk Vermeer heeft nog veel vragen over de verplichte AOV. De ambtelijk secretaris van de BBB was zelf zzp’er en is zijn persoonlijke ervaringen met verzekeraars nog niet vergeten. Hij wil het naadje van de kous weten en schoof aan bij een discussiebijeenkomst van RADI-AOV. Cosmas van SharePeople zat ook aan tafel en laat vooral weten zich zorgen te maken over de uitvoering van de verplichte AOV: ‘Arbodiensten en UWV zijn niet ingericht op ondernemers.’ Daarnaast kampt het UWV al jaren met een forse keuringsachterstand. Of de verplichte AOV er nou wel of niet komt, het blijft een zorgelijk feit dat veel zzp’ers onverzekerd rondlopen. Gelukkig hoef je niet op de overheid te wachten. Bij SharePeople zit je nu al goed. Lees hier hoe SharePeople zich (heeft) voorbereid op de verplichte AOV.
[Bron: AM-web]
Schijnzelfstandigheid kan zelfs de Belastingdienst niet vermijden
Het is een politiek gevoelig onderwerp, schijnzelfstandigheid. En Den Haag wil hier dus graag werk van maken om deze vorm van ondernemen te voorkomen. Maar niemand heeft er nog echt de juiste aanpak voor. En met de tekorten op de arbeidsmarkt wordt zo’n draaideurconstructie alleen maar meer in de handen gewerkt. Nu blijkt dat ook de overheid zelf, in dit geval de Belastingdienst, hier zelf ook aan meewerkt. Het Ministerie geeft aan dat de inzet van zzp’ers in sommige gevallen noodzakelijk is om bepaalde taken uit te voeren. En een aantal onmisbare specialisten wil enkel als zelfstandige aan de slag. Het laat dus geen keuze zo lijkt het. We hebben hier een artikel wanneer je als schijnzelfstandige wordt aangemerkt. Dan hoef jij je vingers in ieder geval niet hieraan te branden.
[Bron: Het Financieel Dagblad]
Een update van je KvK-registratie levert voordelen op
Als zzp’er ben jij baas van je eigen onderneming, en dus ook over het werk dat jij uitvoert. Het kan zo maar zijn dat je je activiteiten in de loop der jaren hebt gewijzigd. Omdat je kansen zag liggen of genoodzaakt was wat anders te gaan doen. Herken jij je dit? Pas dan je KvK-registratie aan. Een correcte registratie van jouw bedrijfsgegevens bij de KvK zorgt voor een betrouwbare uitstraling van jouw onderneming en kan je beschermen tegen fraude en misbruik. Bovendien kan een up-to-date KvK-registratie je helpen bij het vinden van nieuwe klussen en het aanvragen van financiële regelingen, zoals subsidies en leningen. Het bijhouden van je KvK-registratie is dus de moeite waard. En gelukkig een fluitje van een cent. Via Mijn eenmanszaak check én wijzig je de gegevens van je eenmanszaak direct. Daar log je in met je DigiD.
[Bron: Kamer van Koophandel]
Deel jij mee?
Wij kregen deze nieuws tips uit het netwerk van meer dan 12.500 ondernemers! Bij SharePeople delen we namelijk meer dan het risico op arbeidsongeschikt. We delen kennis en ervaringen over hoe je zo gezond mogelijk onderneemt.
Sluit je vandaag nog aan en betaal de eerste maand geen deelnamekosten.
Heb jij een leestip waarvan je denkt dat collega ondernemers er iets aan hebben? Laat het ons weten. Samen weten we meer.